Kako izbjeći najčešće pogreške prilikom naručivanja prozora?

Kako izbjeći najčešće pogreške prilikom naručivanja prozora?


Zamjena prozora na vašem objektu odgovoran je postupak koji je potrebno odraditi s puno pozornosti i pažnje. Zbog neznanja i nedostatka svijesti mnogi kupci kao jedini kriterij uzimaju cijenu, pa se povećava rizik od pogreške prilikom narudžbe. Takve pogreške opterećene su dodatnim troškovima i nezadovoljstvom kvalitete već ugrađenih PVC prozora. Razmotrite najčešće pogreške prilikom narudžbe nove stolarije.

Pogreška 1: Sva pažnja posvećena je samo profilu prozora

Uvjerili ste se da kvalitetu izrade prozora određuje korišteni PVC profil. To je točno. Ali, ako odaberete dobro poznati sustav, definitivno ćete dobiti proizvode koji udovoljavaju svjetskim standardima kvalitete (Salamander, Schüco). Razlika u kvaliteti profila različitih marki nije od presudne važnosti - to znači da će sam proces izrade, korišteni okovi, ostakljenje, kao i kvaliteta montaže, biti od presudne važnosti. Tim se aspektima često daje vrlo malo pažnje.

Pogreška 2: Ultra niske cijene

Tržište PVC prozora već je stabilno formirano. Cijene proizvodnje i ugradnje ovise o korištenim komponentama, proizvodnoj tehnologiji i stručnosti instalatera. Vrlo niska cijena koja odudara od prosjeka razlog je za oprez. Niske cijene u pravilu mogu ukazivati na uporabu komponenti nižih kvaliteta ili na pokušaje dobavljača da uštedi na materijalima. Uz to, umjesto iskusnih djelatnika koristi se rad niskokvalificiranih radnika.

Pogreška 3: Pogrešna instalacija zbog nepažnje

Danas, želja za samostalnom ugradnjom PVC prozora sve je rjeđa. Međutim, na internetu ima mnogo uputa za instalaciju u vlastitom angažmanu. U pokušaju da uštede, neki kupci uzimaju star u svoje ruke. Svaka pogreška u instalaciji opterećena je neuspjehom cijele konstrukcije - mogućim izobličenjima, propuhom, oštećenjem i nefunkcionalnošću.

Ugradnju stolarije trebaju obaviti stručnjaci. Uz to, samo u ovom slučaju na stolariju imate garanciju, a u slučaju instalacijskih pogrešaka izvođač će ukloniti nedostatke o svom trošku. I ovo je još jedan razlog da se instalacija povjeri profesionalcima, osim toga, kvaliteta PVC prozora ovisi o ugradnji od najmanje 60%.

Pogreška 4: Nepravilna njega prozora

Jedan od razloga koji uvjerava u kupnju plastičnih sustava profila je - jednostavnost njege. Takvi prozori nemaju potrebu za bojanje, lakiranje i druge složene postupke. Redovito održavanje ograničeno je na čišćenje konstrukcije i pranje prozora.

 Ali, postoje slučajevi kada vlasnici ne slijede najjednostavnije preporuke za njegu - koriste abrazivni prah, otapala koja sadrže aceton ili razne kiseline koje mogu oštetiti plastiku. Zbog toga će isprva glatka i ujednačena površina plastike odmah postati hrapava, a ogrebotine čak mogu i promijeniti boju.

Preporuča se korištenje tekućih deterdženata koji su namijenjeni njezi staklenih i plastičnih površina. Bolje je odbaciti metalne spužve i druge grube materijale, kao i kemijski aktivne tvari kako nebi oštećivale površinu i pokvarile njezin izgled.

Dakle, ako se ne želite suočiti s problemom žutih plastičnih prozora, pobrinite se za visoku kvalitetu profila materijala, a također strogo slijedite sve preporuke za njegu prozorskih sustava.

Kako izbjeći pogreške:

  • Razmotrite nekoliko mogućnosti i odvagnite prednosti i nedostatke prije konačne odluke
  • Pokažite interes za ugrađenu armaturu, ostakljenje i ostalu dodatnu opremu poput okova (sigurnije je vjerovati uglednim proizvođačima, poput WinkHaus-a)
  • Obratite se tvrtki s preporukama (pitajte prijatelje jesu li zadovoljni kvalitetom prozora i radom instalatera

Koristimo iskustvo, pronalazimo rješenja, stvaramo trendove