Zablude o PVC stolariji

Zablude o PVC stolariji


U posljednja 2 desetljeća ugradnja PVC stolarije postala je široko rasprostranjena. Moderni objekti sve se više obrađuju plastikom zbog jednostavnosti upotrebe i izvrsnih fizičkih karakteristika. Unatoč činjenici da se PVC prozori mogu vidjeti u gotovo svakoj stambenoj zgradi, oko ove inovacije postoji mnogo mitova i zabluda.

                                                                                                                                                    

Pročitajte najčešće mitove o ugradnji i svojstvima PVC prozora, kao i o njihovoj štetnosti

 

1. Plastični prozori lošiji su od tradicionalnih drvenih okvira prozora

 

Naravno, uvijek postoje konzervativci koji odbijaju inovacije i više naginju tradicionalnim stvarima. Takvi ljudi u pravilu zagovaraju standardnu drvenu stolariju. U stvarnosti, stanovništvo se masovno odlučuje na plastične prozore čim se za to ukaže prilika. Prema statistikama, 45% Europljana koristi plastične prozore za svoje prostore, a samo 28% - drvene. Ta brojka je u stvarnosti manja, ali samo zato što plastični prozori nisu uključeni u prioritetne kupnje stanovništva. Trenutno ih ugrađuju oni koji si to mogu priuštiti. Prema istraživanjima, svaka druga osoba pristala bi na postavljanje plastičnih prozora kada bi imala dodatnog novca.

Oni koji su instalirali PVC prozore, ističu praktičnost njihove upotrebe. Plastični prozori zadržavaju toplinu u unutarnjem prostoru što je više moguće, pružaju dobru zvučnu izolaciju i također zahtijevaju vrlo malo njege. Drvo pak zahtijeva bojanje i lakiranje te je vrlo osjetljivo na promjene vremenskih uvjeta i vlagu.

Plastična stolarija poznata je po svom dugom vijeku trajanja i jednostavnošću rukovanja. Ne zaboravite na tradicionalno lijepljenje drvenih prozora za zimu; Brtvljenje prozora je nužnost zbog činjenice da drveni prozori moraju imati pukotine te kroz njih puše. To se ne događa s plastičnim prozorima.

 

2. Broj komora jedini je bitan za kvalitetu plastičnih prozora

                             

Iako je na prvu loptu ova tvrdnja logična, potrebno je obratiti pažnju i na druge karakteristike prozora. Debljine unutarnjih stjenki, broj brtvi te ugradbena dubina profila također su od iznimne važnosti za kvalitetu gotovog proizvoda. Komore u plastičnom prozoru odgovorne su za toplinska zaštitna svojstva konstrukcije. Što više završenih komora ima šupljina, to bolje zadržava toplinu.

Peterokomorni profili u pravilu se savršeno nose sa zadacima u regijama s režimom prosječne temperature, poput naše. Za još bolju toplinsku efikasnost, pogotovo na novogradnji, sve više se ugrađuju i šesterokomorni profili. Kao što vidite, mnogi mitovi i prosudbe o plastičnim prozorima nemaju stvarnu osnovu, zato slobodno instalirajte kvalitetne plastične prozore.

                                                                                                                                                                                    

3. Plastični prozori ne propuštaju svjež zrak

 

Mnogi zagovornici tradicionalnih drvenih okvira za prozore tvrde da su plastični prozori hermetični, što uzrokuje stvaranje kondenzacije. Zamagljivanje prozora se događa, ali ne samo na plastičnim prozorima. Kondenzacija se lako može pojaviti na drvenim prozorima, kao i na prozorima s aluminijskim okvirima. Naravno, u slučaju plastičnih prozora, to se pojavljuje češće, jer su profili nepropusni za zrak i uklanjaju propuh. Zbog toga se sva višak vlage kondenzira na staklu. Ako ste zabrinuti zbog ovog problema, prozračite sobu dva puta dnevno i problem će nestati.

                                         

Također, u naše proizvode ugrađujemo revolucionaran okov koji omogućuje minimalno strujanje zraka po potrebi, koje regulirate vrlo jednostavno položajem kvake.

Koristimo iskustvo, pronalazimo rješenja, stvaramo trendove