Zablude o PVC stolariji vol. 2

Zablude o PVC stolariji vol. 2


Pročitajte drugi dio najčešćih mitova o ugradnji i svojstvima PVC prozora, kao i o njihovoj "štetnosti"

 

  • Bijeli PVC prozori s vremenom postaju žuti

Činjenica je da boja profila ovisi o sastojcima koji se koriste u njihovoj proizvodnji. Pojedini proizvođači koriste jeftine i nepostojane materijale koji s vremenom mijenjaju svojstva pa tako i boju. Profili iz Salamander sustava ne mijenjaju snježno bijelu boju čak ni uz utjecaj ekstremnih vremenskih uvjeta. Ako se u proizvodnji koriste visokokvalitetne komponente, kao što to radi Salamander, boja profila ostati će nepromijenjena nekoliko desetaka godina. Obratite pažnju pri odabiru profila iz kojih će biti izrađena Vaša stolarija kako naknadno ne bi imali neugodnih iznenađenja.

 

  • Plastični prozori su skupi

Ako usporedite cijenu PVC prozora s drvenim ili aluminijskim, tada ova tvrdnja automatski pada u vodu, jer su i drvo i aluminij značajno skuplji. Uz to, kada pogledate svojstva ovih materijala nije teško zaključiti da su PVC prozori definitivno „best buy“. Važno je napomenuti da se novac utrošen na kupnju plastičnih prozora može čak i vratiti zbog izuzetnih svojstava koji štede energiju.

 

  • Svi PVC prozori su isti

Mnogi ljudi mišljenja su da svi plastični prozori postoje isključivo u uobičajenom identičnom obliku te samo u bijeloj boji. To se može objasniti i  činjenicom da je većina navika na bijele prozore, pa smatraju da je sigurnije i prihvatljivije kupiti upravo takve modele. Međutim, činjenica je da postoji više od 50 različitih nijansi boja koje se mogu savršeno uklopiti u svačiju zamisao, odnosno prilagoditi različitim ukusima. Također, postoje i različiti oblici profila, više ili manje zaobljeni, odnosno ravni te je praktički moguće ispuniti bilo koji želju ili ideju klijenta što se tiče PVC stolarije.

 

  • Plastični prozori brzo se prljaju

Ako ne održavate i ne čistite prozore, od kojeg god materijala bili, bit će prljavi. Kad usporedite količinu vidljive prljavštine na PVC profilima s ostalim materijalima(drvo, aluminij), nećete vidjeti neku razliku. Zapravo, moglo bi se reći da je PVC stolarija u odnosu na ostale, najjednostavnija za održavanje. Za čišćenje plastičnih prozora uobičajeno je koristiti deterdžente posebne namjene, ali ponekad je dovoljno i malo tople vode te meka krpa. Svakako izbjegavajte razna otapala, kiseline i grube četke koje mogu oštetiti profil.

Koristimo iskustvo, pronalazimo rješenja, stvaramo trendove