Zašto PVC?

Zašto PVC?


Pojam PVC stolarije je u današnje vrijeme općepoznat, no malo tko je zapravo uistinu upoznat sa dobrobitima koje nam upravo PVC stolarija omogućava u svakodnevnici. PVC, odnosno polivinil klorid, koji se danas u velikoj mjeri koristi za izradu stolarije, vodeći je materijal za proizvodnju PVC stolarije. Zašto je PVC u odnosu na drvo ili aluminij danas često prvi izbor za sve koji se odlučuju za novu stolariju?

Dugotrajnost

PVC je čvrst, lagan i vrlo dugotrajan materijal. Mehanički je snažan i izdržljiv pa se smatra odličnim izborom za ugradnju u sve vrste objekata. Kao materijal ima izuzetno dugu uporabnu korisnost. Otporan je na hrđu i lako izdržava sve vremenske uvjete. Zbog ovog svojstva često mu se daje prednost prilikom proizvodnje artikala vanjske uporabe s dugom vremenskom trajnošću. Točnije, upotreba PVC-a za proizvode koji se koriste u građevinarstvu odnosi se na 85% njegove ukupne uporabe. Na primjer, procjenjuje se da PVC cijevi traju i do 100 godina. 

Fleksibilnost

 PVC je vrlo fleksibilan materijal jer se može rezati, oblikovati po želji, zavarivati ​​i spajati s drugim materijalima različitih stilova.

Trošak

 PVC je izuzetno popularan zbog niske cijene. Desetljećima se koristi u građevinskim konstrukcijama jer zbog svojih fizičkih i tehničkih svojstava nudi prednosti u pogledu isplativosti. U kombinaciji s činjenicom da je vrlo izdržljiv, ekonomičan, jednostavan za održavanje i dugog uporabnog vijeka, to ga čini izuzetno konkurentnim u odnosu na druge vrste materijala. Brojna istraživanja pokazala su da je PVC najekonomičniji i najisplativiji materijal za proizvodnju PVC stolarije.

Okoliš

Činjenica da je vrhunski materijal za toplinsku izolaciju, povećava energetsku učinkovitost Vašeg objekta. PVC proizvodi trebaju znatno manje energije i prilikom njihove izrade troši se manje resursa. U studijama i analizama vezanim uz životni ciklus, utvrđeno je da je PVC najprikladniji za okoliš u usporedbi s drugim materijalima koji se koriste u gradnji. Dug životni vijek osigurava trajnost i time se smanjuje učestalost zamjene Vaše stolarije. Konačno, zbog mogućnosti recikliranja nakon jedne upotrebe, PVC se vrlo lako uklanja i koristi u druge svrhe.  Jednostavnim tehnološkim rješenjima osigurava se recikliranje velike količine PVC-a te je recikliranje PVC-a u Europi investicija koja raste izuzetnom brzinom. 

Sigurnost

PVC je netoksični inertni polimer. Koristi se više od pola stoljeća, a testiran je u različitim uvjetima. Budući da se istražuje više nego bilo koja druga plastika, postaje najsigurniji materijal, te ispunjava sve međunarodne kriterije u pogledu sigurnosti i zdravlja korisnika.

Estetika

Činjenica je da PVC stolarija prvenstveno pruža moderan izgled svačijem domu, odlično se uklapa u sve stilove gradnje. Osim toga, pri održavanju i čišćenju PVC stolarije nije potrebno ulagati previše brige i truda kako bi ostala uredna, a ujedno obavljala svoju svrhu.

Iz svega navedenog jasno je vidljivo kako PVC stolarija uistinu opravdava svoju vodeću ulogu na tržištu te ukoliko se vaš odabir svede na PVC, zasigurno nećete pogriješiti.

Koristimo iskustvo, pronalazimo rješenja, stvaramo trendove