Komarnici


Jedan od najvažnijih dodataka PVC stolarije su komarnici
. Oni čine učinkovito i praktično rješenje putem kojih se omogućuje stopostotna obrana od ulaska insekata, ali i ostalih objekata koji mogu biti nošeni vjetrom i nepoželjno završiti u Vašem unutarnjem prostoru.

U ponudi imamo fiksne i rolo komarnike koji su opremljeni izuzetno čvrstom mrežom otpornom na različite vremenske utjecaje i UV zračenja.


ROLO KOMARNICI

Komarnik

Vrsta komarnika kod koje je komarnik namotan unutar rolet kutije (u slučaju kad je integriran zajedno s roletom) ili zasebno u vlastitoj kutiji, ukoliko se komarnik montira naknadno.

Kod povlačenja komarnika koji se namata vertikalno, on klizi kroz dvije zasebne vodilice koje se nalaze na obje, lijevoj i desnoj strani te se kvači za posebno ležište na dnu prozora. Kada komarnik želimo vratiti u početni položaj, jednostavno ga otkvačimo te se on samostalno namota nazad u kutiju.

Unutar komarnika montiramo  sustav za kočenje kako se ne bi oštetio uslijed naglog namatanja nazad u početni položaj.

Također, razvijen je i mehanizam za samočišćenje mrežice kada se komarnik povlači, što sprečava smetnje pri funkcioniranju istog. Kod rolo komarnika koji se namata horizontalno, a kojeg najčešće koristimo pri montiranju na vrata, princip djelovanja je identičan.


FIKSNI KOMARNICI

Fiksni komarnici prilagođeni su prozorima koji se ne otvaraju vrlo često.

Komarnik FiksniSpecifični su po načinu montiranja direktno na okvir prozora te ih možete uklanjati i ponovno postvljati ovisno o Vašim potrebama.

Montaža fiksnih komarnika vrlo je laka i izvršava se u svega nekoliko sekundi. Fiksni komarnici mogu se proizvesti u različitim oblicima i kroje se točno prema dimenzijama Vaših prozora. Kao i kod rolo verzije, opremljeni su  gotovo transparentnom plastificiranom mrežom koja dopušta normalan protok zraka.

Koristimo iskustvo, pronalazimo rješenja, stvaramo trendove